Vizuální plánování jako skvělý pomocník pro děti s ADHD

 

Dokido magnetické plánovače: skvělý pomocník pro děti s ADHD

Je vaše dítě roztěkané a nesoustředěné? Každodenně bojuje s činnostmi nebo organizací dne, kterou stejně staré děti zvládají? Máte pocit, že je toho na vás prostě moc? Naše Dokido magnetické kalendáře a plánovače pro děti dokážou malé i velké zázraky. Přijměte proto naši pomoc!

Pozornost, soustředění a plánování času je disciplína, které se musí děti teprve naučit. A čím je váš špunt menší, tím větší potíže s tím většinou mívá. Možná jste doufali, že postupem času se to zlepší a vy si konečně trochu odfrknete a dáte nohy nahoru... Jenomže místo toho žádný průlom nepřichází a naopak se objevují další a další potíže.

zoufala mama PAS

ODHALTE VINÍKA CO NEJDŘÍVE

Každý rodič vždy pozná, že s jeho dítětem není všechno úplně v pořádku. Pokud v chování dítěte pozorujete něco neobvyklého, určitě si promluvte s odborníkem. Někdy zjistíte, že je to běžné, ale někdy vaše dítě dostane nepříjemnou diagnózu poruchy pozornosti nebo ADHD

Neklesejte ale na mysli! Dětí, které trápí tyto potíže, je opravdu mnoho a možností, jak je podpořit také! Díky správným pomůckám, poctivému procvičování a obrovské hromadě trpělivosti se i s těmito obtížemi můžete poprat bez ztráty kytičky.

 

DĚTI S ADHD POTŘEBUJÍ PODPORU

ADHD je neurovývojové onemocnění, pro které je typická neklidná mysl a neklidné tělo. Děti s ADHD se doslova nezastaví, jejich mysl těká od jednoho k druhému, jejich tělo se nedokáže uvolnit a v klidu spočinout. Intelekt dětí ale ovlivněn není, a tak se i v roztěkaném dítěti může skrývat budoucí Einstein! 

Neschopnost soustředění ovšem dětem komplikuje každodenní život. Vytváří velké napětí v rodině a snižuje dětem sebedůvěru, protože zažívají více neúspěchů a konfliktů pramenících z nepochopení než jejich vrstevníci. 

adhad 

Zvládnout syndrom ADHD chce velkou míru trpělivosti a dostatek času, ale není to nemožné! Využijte všechny možnosti, jak dětem život usnadnit a jak je správně podpořit při učení nových dovedností. Využijte naše vypracované magnetické kalendáře pro děti, plánovače a magnetky a pokroky na sebe nenechají dlouho čekat! 

 

S DOKIDO PLÁNOVAČI TO PŮJDE LÍP!

Děti s ADHD a poruchou pozornosti potřebují speciální podporu, aby se dokázaly soustředit na své úkoly. Často mají problémy s orientací v čase a plánováním svých aktivit, což jim činí problémy zejména později ve škole. Bývají přecitlivělé, vznětlivé a často se cítí v tomto světě doslova ztracené.

Je něco, co jim pomůže? Ano - pevná struktura činností, vizuální pomůcky, postupné předávání zodpovědnosti a podpora sebevědomí. A právě na to jsou naše Dokido magnetické kalendáře a plánovače naprosto perfektní!

denni povinnosti deti 


Proč jsou Dokido plánovače vhodné pro děti s ADHD?

 

  1. Vizuální přehled

Naše magnetické kalendáře a plánovače pomohou dětem uchopit nejasnou strukturu dne a dají ji příjemně hravou podobu. Jemná originální grafika provází děti od rána až do večera a viditelně jim napovídá, co by měly dělat teď a co je očekává později. No a to, co si děti dokáží představit, s tím se jim pak také lépe pracuje! Umístěte plánovač na snadno dostupné a viditelné místo, třeba na lednici, a každá cesta pro dobrůtku bude mít i vzdělávací rozměr. 

 

Využijte i náš magnetický dětský plánovač Moje úkoly pro jednodenní přehled pro menší děti, nebo se vrhněte rovnou do Týdenního plánovače, ve kterém snadno a jednoduše obsáhnete ty nejdůležitější aktivity celého týdne.

 

  1. Logická struktura

Děti s ADHD více než ostatní hledají ve věcech logiku. Řešit abstraktní úkoly a představit si nejasné činnosti nebo rozvrh je pro ně velmi náročné. Právě proto jsou naše magnetické plánovače a kalendáře jejich skvělým pomocníkem. 

Na přehledném a jednoduše graficky zpracovaném rozvrhu si společně s vámi rozestaví magnetky se svými vlastními aktivitami v rámci celého dne nebo týdne. Logické uspořádání zleva doprava a shora dolů jim poskytne důležité záchytné body, které jim pomohou se v tabulce zorientovat. Přesně uvidí, co je teď v plánu, a to jim dodá klid a potřebnou jistotu.

U menších dětí naprosto skvěle funguje náš plánovač Moje úkoly, kde si děti mohou splněné úkoly i samy přesouvat a vidět tak, jaký kus práce už mají za sebou! 

  1. Odměna jako motivace

Máloco na děti funguje tak dobře jako odměna! Proto jsou odměny důležitou součástí mé koncepce Dokido dětských plánovačů. Ano, podle Montessori by měly děti pracovat pro dobrý pocit a ne pro odměnu, ale sami určitě víte, že tak jednoduché to není. U dětí s ADHD, které mají potíže uhlídat svou rozlítanou pozornost, je naopak motivace odměnou velmi  efektivní!

Vyzkoušejte náš týdenní kalendář a rozvrh a vždy na začátku nového týdne nechte svého drobečka vybrat si z odměnových magnetek tu, kterou bude chtít splnit. Kino, cukrárna, penízky do pokladničky nebo Můj den, kdy musíte na všechno kývnout (na vlastní nebezpečí :). Magnetku si nechte hezky viditelně na plánovači, aby byla neustálou připomínkou toho, na co se může těšit. A jen sledujte, jak to najednou pofrčí!


Díky Dokido magnetickým plánovačům, kalendářům pro děti a magnetkám udělá vaše dítě s ADHD mnohem větší pokrok, než ve který jste doufali! Tyto oblíbené a mnoha rodiči osvědčené edukativní pomůcky mu pomohou získat větší sebejistotu a převzít další díl zodpovědnosti za své úkoly. Váš miláček bude o poznání spokojenější a vy získáte tak potřebný prostor pro odpočinek a nabrání sil do dalšího boje s ADHD!


Neobjevujte znovu Ameriku! Využijte to, co funguje a co přináší viditelné výsledky. Pracujte s
didaktickými pomůckami z Dokido a pomozte svému dítěti s ADHD poznat, jak úžasné a šikovné dokáže být.

 

Tip od Veru:
Pořiďte svému adéháděti milou placku, která pomůže okolí  nechat si své soudy pro sebe a být vůči dítěti trpělivější a tolerantnější. 

adhd deti placka (1)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz