Často kladené otázky

VÝBĚR KALENDÁŘE

👉 V kolika letech dítěte je dobré s plánovacím kalendářem začít?

To, že magnetky děti baví je jasné. Ale aby opravdu pochopily princip, ke kterému kalendář slouží, doporučuji začít nejdříve od 3 let. Nejlepší je začít s přípravou před nástupem do školky, kdy se dětem tak trochu obrací život naruby a potřebují tedy pomoci pochopit nový režim dne a plánovat s vámi společné aktivity na celý týden. Odpoví jim tak nejen na otázky, kdy že přijde babička na návštěvu, ale také připomene, že si mají umýt ruce nebo vyčistit zoubky. Kalendář je pak provází klidně až do nějakých 10 let. To myslím ten obrázkový.

kalendar deti skolka


Pak můžete klidně navázat popisovacím kalendářem, když už dítě umí číst a také má už zažité běžné úkony jako třeba, že si má vyčistit zuby nebo připravit tašku do školy na druhý den. A pro plány celé rodinu tu je náš bestseller nedatovaný Rodinný kalendář.

 

👉 Co když děti kalendář a magnetky nebudou bavit?

Popravdě, to, jestli bude kalendář plnit svou funkci je spíše o rodičích než o dětech. Děti budou rozhodně nadšené. Aktivity a úkoly na magnetkách děti opravdu reálně dělají. Rozdíl je v tom, zda jim je sdělujete či je úkolujete vy (obvykle mnohokrát dokola) anebo existuje jiná, zábavná cesta, kdy je mohou dělat z vlastní vůle, mít věci pod kontrolou, vlastní zodpovědnost, být na sebe pak taky náležitě hrdé.

A taky proto, že se u toho kalendáře spolu každý den zastavíte, budete si povídat o prožitém dni, a o tom, jak jste celí paf, že jsou najednou tak samostatní a „velcí“. Zítra vám to budou chtít dokázat znovu 😉.

Čas, který děti spolu s rodiči tráví u společného plánování a nastavování kalendáře je právě tím, který je spolu tolik sbližuje. Je to chvíle, kdy jsou rodiče plně přítomni, napojeni na své děti, probírají spolu, co je v následujících dnech čeká, na co se mohou těšit, co už prožily a jak se u toho cítily. Děti se cítí být vnímané, respektované a také zahrnuté do plánování samotného.  To je důležitý moment a nedílná součást toho, aby kalendář opravdu fungoval. To je také důvod, proč se rodiče nemusí bát, že je přestane za chvíli bavit.

Takže jestli si s dětmi každý den nepovídáte a raději je posadíte před telku a večer rychle odbavit a spát... Kalendář si nepořizujte. Bez vaší zpětné vazby je opravdu bavit nebude.

 maminka dite emoce povidani

 

👉 Můžu si kalendář poskládat na míru?

Ano, to je jedna z hlavních výhod Dokido kalendářů!
Můžete si vybrat magnetky klidně po jedné přesně tak, jak je využijete u vás doma. Je mi ale jasné, že v tom množství se člověk trochu ztrácí. Proto vám doporučuji začít od výhodných sad magnetek podle jejich využití. Třeba v sadě Malý méďa najdete magnetky, které využije opravdu každé školkové dítě. Všechny děti si čistí zoubky, všechny děti uklízí hračky nebo chodí na hřiště. Taková sada vás vyjde rozhodně výhodněji než vybírat po jedné. K ní pak stačí dovybrat ty magnetky, které označují vaše specifické aktivity. Třeba jste vášniví turisti a chodíte rádi na treky. Nebo vaše dítě navštěvuje kroužek keramiky či angličtiny. Možná máte doma dítě nejedlíka a oceníte magnetky v sadě Papání. Prostě si ten kalendář vymazlíte přesně pro vaše dítko.

Pokud by v sadě byla magnetka, kterou nepotřebujete. U Velkého médi mě napadá třeba na chatě (buď chatu nemáte, nebo ani na žádnou nejezdíte), tak mi do poznámky napište, že ji chcete vyměnit za jinou a já vám to pročenžuju.

Všechny kalendáře je možné vybrat samostatně nebo už se sadou magnetek. Jediný kalendář, který je vždy se sadou magnetek je Rozvrh hodin. K němu můžete také dovybrat další magnetky (třeba kroužky na daný den nebo osoby, které třeba ten den vyzvedávají dítě ze školy).

 👉 Nevidím magnetku s některou činností, kterou doma děláme.

Zadejte do lupy vpravo nahoře hledané téma. Pokud se vám nic nezobrazí, zkuste jinou formulaci. Pokud i přesto nenajdete co, hledáte. Napište mi. Pokud to bude téma, které by se mohlo hodit více lidem, udělám ji a přidám do portfolia. Pokud to je něco opravdu specifického, udělám vám ji na přání. 

👉 Děláte i kalendáře na zakázku?

I to je možné. Nicméně je třeba počítat s kalkulací nové grafiky a individuální výroby, což není úplně levná záležitost. Leda byste přišel/la s nápadem, který by byl uplatnitelný i pro ostatní a pak bych takový kalendář zařadila do portfolia. To by pak cena pro vás zůstala stejná podle velikosti a typu kalendáře (obrázkový/popisovací).

 

Mám dvě děti a chci jeden kalendář pro obě. Který kalendář je vhodný? 

Pokud budou obrázkový kalendář sdílet dvě děti, měly by to asi být nerozlučitelná dvojčata, co mají stejné aktivity i kroužky. V opačném případě je lepší přizpůsobit vlastní kalendář každému dítěti, aby plnil svou funkci a dostatečně je motivoval a bavil.
Pokud chcete ale jen dětem ukázat týdenní plán, pak doporučuji Týdenní plán.
U větších dětí máme kalendář Rozpis aktivit, kam se vejdou plány až 4 dětí (nebo 2 dětí dopo a odpo, nebo mámy, táty a dvou dětí – jak si ho popíšete, takový bude. Magnetky ho vymazlí, ale obejdete se i bez nich)

 

👉 K čemu je na některých kalendářích „odměna“?

To je taková specialitka Dokido kalendářů. Samozřejmě, že z velké části jsou děti motivované už samotným pocitem hrdosti, kdy vám každý den mohou ukázat, jak jsou samostatné a zvládnou spoustu věcí i bez vašeho připomínání. Odměna je taková pojistka, že jim ta motivace vydrží každý den celý týden. Můžete ji používat a nemusíte. Mně se ale rozhodně osvědčila.
Může to být návštěva kamaráda, výlet do místního zooparku, posunutá večerka o víkendu nebo třeba, že půjdete na zmrzku či do bazénu. Každopádně ta magnetka tam na ně kouká celý týden a jak se posouváte blíž ke konci týdne, nadšení sílí.

odmena


👉 Jaký je rozdíl mezi butonkem a magnetkou?

Tak to je dotaz na tělo. Butonek je moje označení pro magnetky vyrobené ručně technikou plackování. Jsou kulaté, buclaté, upatlání / oslintání / vodě odolné, přesně pasují do dětských ručiček a dá se z nich postavit vysoká zeď. Jsou to totiž pořád magnetky, takže k sobě magnetí 😊.

Pak tu máme ploché magnetky, které jsou vyrobené ze silné magnetické folie a ty jsou tedy placaté. Používám je na dny, měsíce, roční období a počasí. Ty k sobě taky magnetí, ale muselo by jich být opravdu hodně, aby z nich šla postavit vysoká zeď.

magnetky butonky 


👉 Vyrábíte i magnetky na míru?

No jasně, a moc ráda! Pokud jste si nevybrali z široké nabídky magnetek se všemi možnými motivy aktivit či úkolů pro děti (nebo vás), udělám vám klidně fungl-nágl vaši jedinečnou. Stačí dát do objednávky Můj butonek a do poznámky napsat, co byste si na něm představovali. Já vám pak pošlu návrh ke schválení a až bude přesně takový, jaký ho chcete, je váš. Může to být nestandardní kroužek, který vaše dítko navštěvuje, nebo medvídková verze vaší rodiny, nebo prostě cokoli vás napadne.

Tady je malá ukázka magnetek na přání.

magnetka na miru zakazku

Další magnetka na míru je magnetka s fotkou. Tu dělám obvykle větší, tj. 44mm oproti standardním 32mm. Pasuje tak totiž přesně na kolečko s medvídkem na kalendářích. To aby bylo jasné hned, kdo je jeho hrdým majitelem.

kalendář na lednici magnetka s fotkou 

 

  

👉 Kam nejlépe umístit kalendář? 

Všechny naše kalendáře a plánovače jsou vyrobené z té nejsilnější magnetické folie. Žádný tenký papírek. Aby vám na nich tedy pevně držely magnetky, je ideální umístit kalendář na nějaký kovový povrch. Může to být nerezová lednice v kuchyni, plochý radiátor nebo pancéřové dveře 😊. Pokud máte ale zabudovanou lednici, existují i další varianty. Třeba taková magnetická tabule v rámu, kterou můžete umístit přímo do pokojíčku. Nebo zeď natřená magnetickou barvou, která v sobě obsahuje kovové částice. Tady ale pozor, je třeba více vrstev, aby byla magnetická síla dostatečná.  

 magneticka folie kalendar na lednici

 

OBJEDNÁVKA

 

👉 Kdy obdržím svoji objednávku? 

Pokud máte v objednávce všechny položky označené „skladem“ (což bude případ 90 % z nich), zabalím vám ji ještě týž den od uhrazení a ráno už pofrčí k vám zvoleným dopravcem. Pokud v ní máte položku „objednáno“, znamená to, že je ještě ve výrobě, ale bude tu cobydup. U magnetek to je otázka max 2 dnů, u kalendářů max týdne.
Pak jsou tu ještě oblíbené produkty na míru. Tam si dávám rezervu týden, ale realita bývá taková, že i takové máte mnohdy za 2 dny doma.

 

👉 Kolik mě bude stát doprava?

Nabízím opravdu pestrou nabídku různých dopravců v různých cenových hladinách. A jako bonus za vás dopravu zaplatím já, pokud vaše objednávka přesáhne hodnotu 2000 Kč.

 

👉 Jaké jsou možnosti platby? 

Možností platby máte přehršel – od platby převodem, přes online kartou, online převodem, až po Apple nebo Google pay. Na balení si dávám záležet, a tak jsou opravdu vymazlené. Proto nenabízím možnost dobírky. Pokud by to pro vás ale byla jediná možná alternativa, napište mi a dohodneme se individuálně.
O možnostech platby najdete víc tady

 

👉 Jujx, odklikl/a jsem objednávku a teď mi došlo, že jsem na jednu magnetku zapomněl/a. Jde to ještě opravit?  

Žádný problém. Napište na info@dokido.cz nebo zavolejte na 737 318 599 a já to růčo upravím. Jen to chce rychlou akci, abyste to stihl/a než zalepím krabici. To v případě, že už jste provedl/a platbu. Doplatek lze vždycky poslat dodatečně na účet (1080694042/3030, VS: číslo vaší objednávky). Pokud máte zvolenou dopravu převodem, tak stačí prostě počkat než odladíme úpravy v objednávce.

 

👉 V jakém stádiu je moje objednávka?

Pokud máte pocit, že to někde vázne, nebojte se ozvat. S největší pravděpodobností máte v objednávce položku, která je „objednána“, tj. ještě se „dopéká“ a má tedy krapet delší dodací lhůtu než hned. Jsem tu pro vás jak na telefonu, emailu nebo i na chatu v pravém dolním rohu.
Ve fázi, kdy balíček zabalím a připravím pro dopravce, vy dostanete email s trasovacím číslem. Kdyby však nastal problém v této fázi, kontaktujte dopravce ať vám dají informace, kde se váš balíček nachází. V případě, že by balíček ztratil dopravce (to se mi stalo za 2 roky jen jednou), zavolejte mi a já vám obratem pošlu novou objednávku a s dopravcem si reklamaci vyřídím (nenásilně 😉).

 

👉 Potřebuji zálohovou fakturu na firmu, jde to?

Všechno jde, když se chce. Tak mi prostě do poznámky u objednávky napište, že potřebujete zálohovou fakturu a případně další údaje k ní a já vám ji obratem vystavím. Konečnou fakturu pak najdete jako přílohu v posledním informačním mailu o vyřízení objednávky.  

 

👉 Jak vás mohu nejlépe kontaktovat? 

Komunikace je základ a když nevím, tak se zeptám, že. Věřte, že mě jakýkoliv váš dotaz vždy potěší. Fakt vždy. Takže klidně volejte na 737 318 599. Pokud si nechcete vyloženě povídat, pište na whatsapp, nebo do chatu tady dole, nebo na email info@dokido.cz. Telefon mám u sebe stále, takže whatsapp je taková nejrychlejší alternativa. Nemám stanovené pracovní hodiny, ale je pravda, že největší klid mám mezi 8 a 14hod. A pak zas po 18hod.

Těším se na vaše další otázky ;-)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz